Mariapoli Slider

Európska Mariapoli: Smerovať do výšav

V období, kedy sa európsky kontinent stále viac rozdeľuje, uskutočňuje Hnutie fokoláre v lete v roku 2019, svoju prvú európsku Mariapoli, ktorá má spájať ľudí, kultúry a životné príbehy.

V Tonadiku, Dolomitoch, na miestach kde sa pred sedemdesiatimi rokmi uskutočnila prvá Mariapoli, sa od 14. júla, počas štyroch nasledujúcich týždňov, vystriedajú účastníci  pochádzajúci z celej Európy.

Mariapoli (mesto Máriino) je stretnutím ľudí, ktorí sa stanú obyvateľmi tohto „dočasného mesta“ a ktorí sa snažia budovať nový typ spoločnosti založenej na bratstve a vzájomnej úcte. Táto originálna dovolenka je otvorená ľuďom všetkých vierovyznaní, rôznych spoločenských vrstiev a kultúr.

„Naším snom je uskutočniť stretnutie, ktoré zvýrazní krásu európskeho kontinentu, jeho nádheru v rôznorodosti a ukáže bohatstvo každej európskej kultúry“ vysvetľuje Peter Forst z Hnutia fokoláre. „Veríme, že podelením sa s históriami našich krajín, našich kultúr, našich skúseností a osobnou príležitosťou spoznať sa navzájom, môžeme prispieť k budovaniu zjednotenejšej Európy.“

Program

Po prvýkrát z celej Európy organizujeme mimoriadnu dovolenku v Dolomitoch, aby sme sa vrátili na miesta, kde skúsenosť Mariapoli, inšpirovaná chariz- mou jednoty začala pred 70 rokmi.

Program bude zahŕňať výlety, šport, hry, hudbu, meditácie, modlitby, kreatívne workshopy a diskusie.

Deti a mladí

Môžu sa zúčastniť len so svojimi rodičmi alebo s dospelou osobou, ktorá na seba berie za dieťa zodpovednosť. Časť programu bude prispôsobená pre nich.

Prihlásenie

Účastníci budú ubytovaní v hoteloch, rehoľných inštitútoch, súkromných domoch a bytoch situovaných v prekrásnom alpskom regióne údolia Primiero. Čo sa týka ďalších informácií a prihlášky, ktorú je potrebné vyplniť a odoslať do 31.1.2019, tieto nájdete na internetovej stránke:

www.mariapolieuropea.org

Termíny pobytu a jazyky:

  • 14. – 21. júla (IT EN SL CZ FR)
  • 21. – 28. júla (IT EN DE HR PL NL)
  • 28. júla – 4. augusta (IT EN RU SK LT PT)
  • 4. augusta – 11. augusta (IT EN DE HU RO ES)

Ubytovanie

K dispozícii sú štyri kategórie ubytovania:

  • hotel
  • škola
  • samostatné domy
  • apartmány

Každá izba má minimálne dve lôžka. K dispozícii je len málo izieb s jednou posteľou v iných hoteloch za prirážku.

Cena

Cena (na osobu a týždeň) závisí podľa druhu ubytovania a štátu, z ktorého pochádzate. Slovensko je v kategórii A. Viac informácií na www.mariapolieuropea.org