Človek a prostredie

Predstavujeme novú knižku vtipov Trikrát denne jeden

– Už asi starnem, – hovorí Marta susedke.
– Prečo si to myslíš?
– Môj manžel zarába peniaze rýchlejšie, ako ich stačím míňať!

Kedykoľvek som sa s Kornelom Broschom stretol, vždy som sa cítil prijatý a vypočutý. V žiadnom z týchto rozhovorov, aj keď išlo o veci veľmi vážne alebo aj hlboké, nechýbalo nikdy (ne)malé množstvo humoru a smiechu.

Niekedy sme spolu s autorom absolvovali aj dlhé cesty (napríklad do Ríma) a počas nich autor dokázal zabávať svojimi humornými rozprávaniami celý autobus dlhé hodiny. Všetko rozprával bez jediného kúska papiera. Vždy sme sa čudovali kapacite jeho pamäti…

Pred časom som ho preto požiadal, aby si tento vzácny dar rozveseľovať druhých ľudí nenechával iba na príležitosti, kde je on fyzicky prítomný, ale aby sa oň podelil aj písomnou formou. Tak sa pomaly začala rodiť knižka. Veď aj smiech a humor patria k prejavom zdravia človeka (Homo sapiens sapiens). Veľa liekov lekár predpisuje spôsobom 3 x 1 (tabletka), a preto sme tento spôsob preniesli aj do knihy Trikrát denne jeden, čiže zasmej sa aspoň trikrát denne. Na každý deň sme zvolili vtipy z troch prostredí – zdravotníckeho, náboženského a profánneho.

Verím, že táto knižka prispeje svojou kvapkou k tomu, že náš deň sa stane radostnejším, a možno nám pomôže, aby sme sa zasmiali nielen triktát denne, ale aby sme rozveselili aspoň trikrát denne svoje okolie.

Prajem pekné čítanie a radostné občerstvenie „na tele i na duchu“.